presentació

Presentació

Una visió educativa del monestir de Sant Pere de Casserres

 

El web que us presentem amb el títol de Casserres un viatge en el temps té una vocació bàsicament docent i està destinat a l’etapa primària i a la secundària, i fins i tot a batxillerat artístic, no deixant de banda els cicles formatius destinats a l’art. Aporta quaderns didàctics adequats a cadascuna d’aquestes dues etapes educatives. El monestir i tot el seu entorn es converteix en l’eix vertebrador del projecte que és totalment transversal. Això vol dir que es pot fer història, geografia, matemàtiques, plàstica, medi natural, medi social, àrees TIC i TAC, llengua catalana, educació musical, educació física… tot realitzant les activitats proposades als quaderns.

 

Els materials didàctics estan estructurats en tres parts: abans de la visita, durant la visita i després de la visita. El web fuig del to acadèmic i presenta l’entorn, el monestir i les activitats quotidianes del monestir d’una manera rigorosa, però viva, dinàmica i motivadora. Diversos tallers, de caràcter més monogràfic, completen la proposta i l’enriqueixen.

 

Desplegar tot aquest projecte a primària pot vertebrar unes colònies, i portar-lo a terme tot sencer a secundària pot ser un crèdit de síntesi.
Casserres un viatge en el temps va dirigit a tots als centres educatius d’Osona i d’arreu de Catalunya, però neix també amb la voluntat que la joia del romànic, osonenca, de Sant Pere de Casserres sigui coneguda i reconeguda arreu del nostre país i també fora de les nostres fronteres perquè l’art i la bellesa parlen un llenguatge que va directe al cor i és del tot universal.

 

Mercè Puntí

Consellera delegada d’Educació del Consell Comarcal d’Osona

presentacio

Go to top